Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút. Pór blanšírujeme – ponoríme na krátky čas do vriacej vody.
- S takto pripraveným pórom zviažeme viac stoniek uvarenej špargle. Uchováme na teplom mieste poliate maslom.
- V kastróliku zohrejeme maslo a pridáme hladkú múku. Takto pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a krátko prevaríme.
- Zjemníme šľahačkovou smotanou, dochutíme citrónovou šťavou a soľou a prifarbíme kurkumou. Ešte krátko prevaríme.
- Strúhané mandle na panvici nasucho krátko opražíme. Špargľu podávame s citrónovo– maslovou omáčkou a praženými mandľami.
|