Zdravý ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Vnučka si rozkázala tento ryžový nákyp z knihy, ktorú kúpila mamine, aby sme jej z toho varili. Kniha má názov Navarme si zdravie, spoluautorka je aj Andy Timková.

1
porcia
10 minút
príprava
10+20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Opláchnutú ryžu dáme variť do ovseného mlieka. Mierne osolíme. Varíme na miernim ohni za občasného miešania. Podľa potreby dolievame ovsené mlieko.
  2. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme uvarenú ryžu v mlieku, posypeme škoricou, pokvapkáme tekutou stéviou....
  3. na ryžu navrstvíme nastrúhané jablká...
  4. ... znova navrstvíme ryžovú zmes , posypeme opäť škoricou, pokvapkáme tekutou stéviou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 20 minút.
  5. Ryžový nákyp po upečení.
  6. Nakoniec môžeme porciu poliať javorovým sirupom.....ja som ho nevedala nájsť, tak je bez polevy(prezradím.........ja som si pridala čerešňový sirup)