Zdravý ryžový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Vnučka si rozkázala tento ryžový nákyp z knihy, ktorú kúpila mamine, aby sme jej z toho varili. Kniha má názov Navarme si zdravie, spoluautorka je aj Andy Timková.
1 porcia |
10 minút príprava |
10+20 minút na 200 °C |
Postup
- Opláchnutú ryžu dáme variť do ovseného mlieka. Mierne osolíme. Varíme na miernim ohni za občasného miešania. Podľa potreby dolievame ovsené mlieko.
- Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme uvarenú ryžu v mlieku, posypeme škoricou, pokvapkáme tekutou stéviou....
- na ryžu navrstvíme nastrúhané jablká...
- ... znova navrstvíme ryžovú zmes , posypeme opäť škoricou, pokvapkáme tekutou stéviou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 20 minút.
- Ryžový nákyp po upečení.
- Nakoniec môžeme porciu poliať javorovým sirupom.....ja som ho nevedala nájsť, tak je bez polevy(prezradím.........ja som si pridala čerešňový sirup)