Zdravý mrkváčik (Mrkvový koláčik)
Autor receptu: lenkamorvayova
Tento koláč je ako stvorený pre nadchádzajúce veľkonočné sviatky. Jednoduchý na
prípravu, 100% zdravý a chuťovo vynikajúci!
Potrebujete skutočne iba pár ingrediencií a jeho chuť si zamilujete :)
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Ingrediencie rozdelíme na sypké a tekuté. Začneme sypkými:
Do jednej misy nasypeme 280g hladkej špaldovej múky (tento recept sa dá samozrejme robiť aj s obyčajnou hladkou múkou, bielym cukrom, namiesto kokosového oleja tiež môžme použiť slnečnicový alebo olivový. Mne však ide o to, aby bolo mašrktenie zdravé :) )
- K múke pridáme 2 ČL jedlej sódy, 2 ČL prášku do pečiva a mletú škoricu (podľa chuti, ja pridávam 3 ČL)
Všetko premiešame.
Očistíme a nastrúhame mrkvu, ktorú pridáme k tejto sypkej zmesi a premiešame.
- Teraz prejdeme na tekuté suroviny
Vajíčka rozmiešame s 50 g trstinového cukru alebo s medom (medu môžte použiť aj viac, ja dávam 4 PL ), pridáme 220 ml oleja a opäť dôkladne premiešame
Teraz postupne primiešavame sypkú zmes, kým nám nevznikne cesto.
Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech (ja opäť používam kokosový olej a špaldovú múku) a pečieme zhruba 25- 30 minút na 180 stupňoch.
- Podávame s ovocím podľa chuti (ja preferujem jahody a hrozno, ako vidno na obrázku, ale tiež je vynikajúci s banánom), alebo posypaný orechmi či potretý domácim džemom.
Tiež, ak máte radi sladšie, neváhajte pokvapkať medom.
Výborný je tiež poliaty jogurtom s lyžičkou arašidového masla :)
Možností je neúrekom, stačí si len vybrať.
Prajem dobrú chuť! :)