Zdravšia verzia viedenskej Apfelstrudel
Autor receptu: lilianne9
Milujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich
geniálnu štrúdlu. I keď to doma nie je originál, nemôžme vydržať a nepohrdneme ani
mojou :-)
25 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, maslo, jogurtu a cukru dobre vypracujeme cesto. Dáme ho na 20 minut do chladničky, potom ho opäť prehnietime, rozdelíme na 2 časti a každú vyvalkáme.
- Jablčka si očistíme, nastrúhame a vyžmíkame v rukách, aby sme z nich dostali šťavu a štrúdla nám nepraskla. Potom si zohrejeme v rajnici mlieko s vanilkovým cukrom. Keď začne vrieť, primiešame orechy a chvílu varíme, kým nám nevznikne hustá kaša.
- Do stredu nanesieme polovicu orechovej plnky, na ne polovicu strúhaných jablk s polovicou hrozienok, posypeme škoricou a rovnakým postupom naplníme druhů štrúdlu. Kraje cesta narežeme na pásiky, koniec založíme na plnku a potom pásiky prekladáme cez seba, striedavo raz z jednej a rat z druhej strany, kým nám nevznikne mriežka.
- Štrúdle potrieme vajíčkom a pečieme asi 25 minút na 180 stupňoch. Po vybratí z rúry posypeme namiesto práškovým cukrom stéviou.