Zdravšia bublanina, z ktorej nezbublete

Autor receptu: andiss

Keďže sa držím zdravšieho stravovania a chýbajú mi aj takéto koláčiky okrem bezlepkových, raw... snažila som sa bublaninku aspoň trošku ozdraviť ;) Pamätajte, v normálnom množstve si môžme dopriať hocičo :))

25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Po odvážení múky do nej pridáme PDP, mletú škoricu, vanilku a citrónovú kôru. Vajcia si oddelíme, žĺtka vymiešame s cukrom a bielka samostatne do tuhého snehu (aby sa vydaril, pridáme štipku soli ).
  2. K vyšľahaným žĺtkam pridáme jogurt a kokosový olej. Zmiešame a postupne pridávame sypké suroviny. Pozor, nie naraz! :) Dôkladne premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
  3. Pečieme pri 200° približne 25-30 minút, keď sa nelepí na špajlu po zapichnutí cesto, už len sopečieme. Podávať môžme s tvarohom vymiešaným s kokosom a agáve.