Zdravé tekvicovo-pomarančové cupcakes
Autor receptu: sweetlaab
Tento recept je z maskarpone zmiešaným s nízkotučným tvarohom a gréckym
jogurtom. Je sfarbený oranžovými farbami z Hokkaido tekvice, ktorá obsahuje veľa
vitamínu A a má sviežu príchuť z pomaranča. Ozdoba s pomarančovým nízkotučným
karamelom a ozdobné hviezdičky z kandizovaného pomaranča môžu tento cupcake
spraviť aj vianočným zákuskom. Viac na
http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/12/healthy-pumpkin-orange-
cupcakes-zdrave.html
12 porcií |
90 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame cukor, vajíčka, olej, potom pridáme mlieko a vymiešame
- Vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom
- Pridáme koreniny, soľ a šťavu
- Vmiešame tekvicové pyré, ktoré sme pripravili z pečenej Hokkaido tekvice nakrájanej na malé kocky a zmiešanej s 2 lyžicami olivového oleja; dali sme ju na plech a piekli 30 min pri 180 °C do zmäknutia a mierneho opraženia
- Papierové košíčky naplníme do 3/4 objemu s cestom , ktoré dáme potom do formičky na 12 mufinov/cupcakes, pečieme asi 45 – 60 min pri 180 °C, alebo pokiaľ špáradlo zostane čisté keď ho vytiahneme zo stredu koláčika
- Plnka:
Všetky zložky zmiešame a mixujeme s ručným šľahačom, aby sme krém nadýchali, predtým odstránime všetku vodu a srvátku, ktorá môže byť v jogurte, alebo tvarohu
- Krém necháme chladiť, aby spevnel, potom cukrárskym vreckom nanesieme stuhnutý krém na 12 vychladených cupcakes, koláčiky udržujeme v chlade
- Ozdobíme s kandizovaným pomarančom a pomarančovým karamelom pripraveným domácim receptom, ktoré sú uvedené na
http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/12/healthy-pumpkin-orange-cupcakes-zdrave.html