Zdravé tekvicovo-pomarančové cupcakes

Autor receptu: sweetlaab

Tento recept je z maskarpone zmiešaným s nízkotučným tvarohom a gréckym jogurtom. Je sfarbený oranžovými farbami z Hokkaido tekvice, ktorá obsahuje veľa vitamínu A a má sviežu príchuť z pomaranča. Ozdoba s pomarančovým nízkotučným karamelom a ozdobné hviezdičky z kandizovaného pomaranča môžu tento cupcake spraviť aj vianočným zákuskom. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/12/healthy-pumpkin-orange- cupcakes-zdrave.html

12
porcií
90 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame cukor, vajíčka, olej, potom pridáme mlieko a vymiešame
  2. Vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom
  3. Pridáme koreniny, soľ a šťavu
  4. Vmiešame tekvicové pyré, ktoré sme pripravili z pečenej Hokkaido tekvice nakrájanej na malé kocky a zmiešanej s 2 lyžicami olivového oleja; dali sme ju na plech a piekli 30 min pri 180 °C do zmäknutia a mierneho opraženia
  5. Papierové košíčky naplníme do 3/4 objemu s cestom , ktoré dáme potom do formičky na 12 mufinov/cupcakes, pečieme asi 45 – 60 min pri 180 °C, alebo pokiaľ špáradlo zostane čisté keď ho vytiahneme zo stredu koláčika
  6. Plnka: Všetky zložky zmiešame a mixujeme s ručným šľahačom, aby sme krém nadýchali, predtým odstránime všetku vodu a srvátku, ktorá môže byť v jogurte, alebo tvarohu
  7. Krém necháme chladiť, aby spevnel, potom cukrárskym vreckom nanesieme stuhnutý krém na 12 vychladených cupcakes, koláčiky udržujeme v chlade
  8. Ozdobíme s kandizovaným pomarančom a pomarančovým karamelom pripraveným domácim receptom, ktoré sú uvedené na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/12/healthy-pumpkin-orange-cupcakes-zdrave.html