Zdravé fánky

Autor receptu: monika2mamina

Tento recept som vymyslela teraz na Fašiangy.

48
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny okrem masla a cukru spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na tenký plát, ktorý radielkom pokrájame na menšie štvorce. Do každého štvorca v strede urobíme radielkom malý zárez. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Do misky dáme maslo s trochou olej a dáme ho roztopiť do mikrovlnky. Hnedý cukor zmiešame s vanilkovým cukrom. Fánky potrieme roztopeným maslom, posypeme cukrom a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupnov. Fánky sú najchutnejšie ešte teplé.