Zdravá maškrta

Autor receptu: lamey

Tento recept je inšpirovaný z knihy Fit Recepty.

30 minút
príprava

Postup

  1. Mandle rozdrvte alebo pomelte úplne na jemno (prípadne ak je použite mandlovú múku). Zalejte mliekom a vymiešajte jemné cesto, ktoré utlačíte na dno tortovej formy. Tvaroh vymiešajte s proteínom (proteín môžete nahradiť aj pudingom), ak sa zdá málo sladký môžete ho ochutiť stéviou alebo medom. Tvarohovú zmes vylejte na mandlové cesto. Bobulové ovocie (černice, čučoriedky, maliny, jahody... hoci čo) premixujte tyčovým mixérom, zalejte balíčkom zelatíny. Už nepridávajte žiadnu vodu. Ovocnú zmes zohrejte, aby sa želatína rozpustila, ale aby nezovrela. Vylejte na tvarohovú vrstvu a dajte stuhnúť do chladničky na 8 - 12 hodín.