Zázvorníky (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Viem, že je tu už kopec receptov na toto pečivo, ale každý ten recept sa v niečom líši. Dúfam, že presne taký aký pridám ja tu ešte nie je. Zázvorníky ma sprevádzajú od útleho detstva a tento konkrétny recept som objavila na českom mimibazare.
Postup
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Chvíľku to síce trvá, ale ide to. Ak by sa cesto nechcelo spojiť, tak môžeme pridať trocha masla.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 5 mm.
- Formičkou na to určenou vykrajujeme zázvorníky. V prostriedku je moja zdedená formička po mamke, po jej stranách sú formičky, ktoré som kúpila v Holíči v bazári Nádej.
- Vykrojené zázvorníky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, neukladáme ich príliš na tesno, pretože pri pečení sa nafúknu. A dôležité je, že sa ukladajú na plech opačnou stranou ako sme ich vykrojili.
- Necháme na plechoch dobre vysušiť. Ja si ich zvyčajne pripravím večer a pečiem ich až na druhý deň.
- Piekla som v rúre vyhriatej na 200 C.