Zázvorníky (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Viem, že je tu už kopec receptov na toto pečivo, ale každý ten recept sa v niečom líši. Dúfam, že presne taký aký pridám ja tu ešte nie je. Zázvorníky ma sprevádzajú od útleho detstva a tento konkrétny recept som objavila na českom mimibazare.

Postup

  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Chvíľku to síce trvá, ale ide to. Ak by sa cesto nechcelo spojiť, tak môžeme pridať trocha masla.
  2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 5 mm.
  3. Formičkou na to určenou vykrajujeme zázvorníky. V prostriedku je moja zdedená formička po mamke, po jej stranách sú formičky, ktoré som kúpila v Holíči v bazári Nádej.
  4. Vykrojené zázvorníky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, neukladáme ich príliš na tesno, pretože pri pečení sa nafúknu. A dôležité je, že sa ukladajú na plech opačnou stranou ako sme ich vykrojili.
  5. Necháme na plechoch dobre vysušiť. Ja si ich zvyčajne pripravím večer a pečiem ich až na druhý deň.
  6. Piekla som v rúre vyhriatej na 200 C.