Zasnežené kakaové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Zasnežené, jemne lahodné a véeeeeľmi chutné rezy.
46 porcií |
40 minút príprava |
2x12 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny.
- Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám sneh.
- Do snehu postupne zašľahám pr. cukor a vyšľahám do tuhá.
- Potom pridám žltky a na najnižšom stupni ich zašľahám do snehu.
- Pudingy zmiešan s kypriacim práškom a zľahka metličkou zamiešam do cesta.
- Cesto miešam pomaly, aby sa puding dobré premiešal, lebo akonáhle príde puding do cesta, tak sa vytváraju hrčky .
- Ked je cesto hladké, vylejem ho na pripravené plechy, ktoré vyložím papierom. Cesto rozdelím na polovicu. Upečiem.
- Na plnku si uvarím puding z mlieka, zl. klasu a vanilkového cukru
- a kakaového prášku. Puding za občasného miešania nechám vychladiť. Ak nemám zvyšné bielky, môžem žltky použiť do plnky tak, že ich pridám do pudingu.
- Kým puding chladne, vyšľahám si maslo s cukrom,
- a do vyšľahaného masla postupne zašľahám puding.
- Z vychladnutého cesta stiahnem papier, vrch jemne narežem, ja to robím vareškou, aby plnka lepšie prilnula k cestu. Plnku rozdelím na polovicu a rozotriem na celé platy. Platy uložím na seba.
- Na vrch koláča vyšľahám sneh. Bielky dám do misky vhodnej na paru, prv ich zašľahám na studeno,p ridám cukor a tak položím na paru. Pridám citronovú šťavu a šľahám asi 10 min na miernom ohni. Akonáhle sa začne sneh po bokoch misky kryštalizovať, hned treba odstaviť a
- potrieť koláč.
- Koláč nechám trocha stuhnúť, potom ho pokrájam a nakoniec postrúham čokoládu.
- Dobrú chuť!