Zasnežené hviezdy (fotorecept)
Autor receptu: sweetlaab
Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu
(Zimtsterne),
ktoré je aj v magazíne Woman & Home. Sú zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou
príchuťou. Viac na
http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/01/snow-stars-zasnezene-hviezdy-
etoiles.html
20 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Vyšľahajte vaječné bielky s citrónovou šťavou až do tuhej peny, postupne pridajte cukor a potom šľahajte sneh na horúcom vodnom kúpeli, aby spevnel. Jednu tretinu snehu odložte do inej nádoby.
- Zmiešajte pomarančovú kôru, škoricu a mleté mandle so zvyšným snehom na tuhé cesto. Zakryte fóliou a uložte do chladu (alebo dajte do mrazničky na niekoľko minút), pokiaľ spevnie cesto.
- Vyvaľkajte cesto na 1 cm hrubú vrstvu na doske posypanej s pomletými mandľami. Ak vyvaľkanie nie je možné, spravte vrstvu stlačením cesta prstami. Pomocou hviezdovej formičky vyrežte hviezdy, v prípade potreby znovu vyvaľkajte novú vrstvu.
- Pomocou cukrárskeho vrecka naneste sneh na povrch každej hviezdy, ak potrebné použite malý nôž na uhladenie snehu.
- Pomocou noža, pozorne preneste hviezdy na pomastený plech, ktorý potom dajte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte hviezdy asi 10 minút pokiaľ spodná vrstva zhnedne, ale sneh by mal zostať biely.