ZASLALI SME VAM EMAILRaňajkové ovsené lievance s jabĺčkami

Autor receptu: luclup

SVOJ RECEPT MOZETE TERAZ UPRAVOVAT. Jednoduché a zdravé. Prípravu lievancov hravo zvládne každý. Aj napriek tomu, že nie som milovníčka ovsených vločiek, v tejto podobe mi vôbec neprekážajú, ba naopak. Ak chcete do dňa vykročiť správnou nohou plní energie, urobte si tieto ovsené lievance a začnite deň s úsmevom :)

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky zalejeme mliekom, počkáme 5 minút, aby trochu napučali.
  2. Do hmoty pridáme jedno vajíčko, škoricu, med podľa chuti (ja pridávam 2 PL) a rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme hmotu trochu zjemnili. Ja po rozmixovaní ešte pridám menšiu hrsť ovsených vločiek, ktoré neboli namočené v mlieku.
  3. Na panvici si roztopíme maslo a môžeme pripravovať lievance.
  4. Jabĺčka si ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Medzitým si do menšieho hrnca dáme roztopiť kúsok masla. Jabĺčka dáme do hrnca, pridáme trochu medu, opäť podľa chuti, mletú škoricu a necháme ich dusiť v prikrytom hrnci, pokiaľ nezmäknú.
  5. Lievance na tanieri prelejeme jabĺčkami a môžeme raňajkovať. Dobrú chuť !