ZASLALI SME VAM EMAILRaňajkové ovsené lievance s jabĺčkami
Autor receptu: luclup
SVOJ RECEPT MOZETE TERAZ UPRAVOVAT. Jednoduché a zdravé. Prípravu lievancov hravo zvládne každý. Aj napriek tomu, že nie
som milovníčka ovsených vločiek, v tejto podobe mi vôbec neprekážajú, ba naopak. Ak
chcete do dňa vykročiť správnou nohou plní energie, urobte si tieto ovsené lievance a
začnite deň s úsmevom :)
Postup
- Ovsené vločky zalejeme mliekom, počkáme 5 minút, aby trochu napučali.
- Do hmoty pridáme jedno vajíčko, škoricu, med podľa chuti (ja pridávam 2 PL) a rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme hmotu trochu zjemnili. Ja po rozmixovaní ešte pridám menšiu hrsť ovsených vločiek, ktoré neboli namočené v mlieku.
- Na panvici si roztopíme maslo a môžeme pripravovať lievance.
- Jabĺčka si ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Medzitým si do menšieho hrnca dáme roztopiť kúsok masla. Jabĺčka dáme do hrnca, pridáme trochu medu, opäť podľa chuti, mletú škoricu a necháme ich dusiť v prikrytom hrnci, pokiaľ nezmäknú.
- Lievance na tanieri prelejeme jabĺčkami a môžeme raňajkovať. Dobrú chuť !