Zapekaný karfiol s cestovinami

Autor receptu: katka1903

S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď máme možnosť, najlepšie počas sezóny, keď je zelenina čerstvá zo záhradky...

4
porcie
100 minút
príprava
50 minút
na 150 - 200 °C

Postup

  1. Karfiol rozobratý na ružičky povaríme v posolenej vode do polomäkka. Uvarené špenátové cestoviny scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme.
  2. Maslo rozpustíme na panvici, prisypeme hladkú múku, ktorú opražíme, za stáleho miešania prilievame smotanu na varenie. Uvaríme polohustú omáčku, odstavíme z plameňa, podľa chuti posolíme, okoreníme MČK, vegetou a sójovou omáčkou. Pridáme rozšľahané vajce, nastrúhaný parmezán a premiešame.
  3. Na dno vymastenej zapekacej misy dáme polovicu uvarených cestovín a polovicu karfiolu, prelejeme polovicou omáčky. Opakujeme. Zapečieme vo vyhriatej rúre.