Zapekaná žemľa so syrom a paradajkou
Autor receptu: forneta
No tak tento recept sa veľmi podobá na bruschettu ale je zjednodušený (nechcem sa chvastať ale podla mna aj lepší a jednoduhší - ale pššt pred talianmi :D). A aby ste vedeli, z čoho sa pripravuje bruschetta som zistila len teraz pri písaní tohto receptu takže nie je vôbec inšpirovaný týmto talianskym predjedlom ale mojou kamarátkou takžeee.... Dobrú chuť =))
1-2 porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Rúru si dáme predhriať na 200 °C. Žemlu prerežeme, vnútro z oboch polovíc vydlabeme (a zjeme :D).
- Z vnútra potrieme obe polovice kečupom, uložíme do nich plátky mozzarelly.
- Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky, uložíme na naplnené žemle. Na vrch nakrájame malé kúsky mozzarelly a posypeme korením.
- Dáme na plech vyložený papierom na pečenie (nemusíte potom umývať plech) a dáme piecť do trúby (nemusí byť vyhriata presne na 200 °C, len nech je teplá, aby sa syr roztopil a žemla bola chrumkavá)