Zapečený zmrzlinový dezert
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
60-90 minút príprava |
11 minút na 220 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 220 °C. Vajcia a cukor vyšľaháme na tuhú hmotu, preosejeme múku s kakaom a jemne vmiesime do vajec (pozor, nešľaháme). Na plech dáme papier na pečenie a masu rovnomerne rozotrieme na hrúbku 1–2 cm. Pečieme pri teplote 220 °C 3–6 minút a potom znížime teplotu na 180 °C na ďalších 5 minút. Piškótu skontrolujeme, či je upečená pichnutím špajdle. Ak sa cesto už nelepí na drievko, je upečená.
- Formu vystelieme fóliou, na spodok a boky podľa jej veľkosti vyrežeme piškótu, do ktorej vrstvíme zmrzlinu. Nakoniec ju prikryjeme piškótou. Dôkladne zabalíme do fólie a dáme do mrazničky na noc.
- Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z mrazničky vyberieme formu a opatrne z nej vyberieme zmrzlinu a odstránime fóliu. Pomôže, keď formu na chvíľu namočíme do teplej vody. Potom dáme dezert na tanier alebo nejakú podložku, povrch ozdobíme snehom a skaramelizujeme horákom. Nakrájame a podávame s jahodami alebo malinami podľa fantázie.
|