Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/
Autor receptu: tinca
Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho obaľovať, nevyteká na panvici /i keď tomu sa dá pomôcť/, nie je nasiaknutý olejom a nahradí nám klasický vyprážaný syr.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Syr nastrúhame, šunku nakrájame na kocočky. Misky /šálky/ si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Potom už len vrstvíme syr, šunku, vklepneme na ňu vajíčko a znovu šunku. Nakoniec zasypeme syrom.
- Misky uložíme do vyššieho plechu a dolejeme vodou do polovice misiek. Šupneme zapiecť na 25 minút pri teplote 200 st.C.
- Rada navyše: podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiačkami, opek. zemiak. hranolkami s tatarkou alebo bez nej, ako je komu na skus. Ja zvyknem namiesto tatarky zmiešať kyslú smotanu s korením na špagety.
A keď máme hostí detičky,tak do stredu na tanier dáme zapekaný syr, obložíme ho hranolkami rôznych veľkostí ako slniečko, na syr namaľujeme kečupom očká, ústa a radosť je ako z rozprávky a verte bude chutiť aj zdravo. Vyprážaný syr-klasiku už vôbec nerobím !!