Zapečený pangasius

Autor receptu: hefi

Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej rodine aj známym, ktorí ho u nás jedli veľmi chutí a preto sa chcem s ním podeliť aj s Vami.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Filety, alebo pangasius vopred namočíme do mlieka. Ak sa veľmi ponáhľame, nemusíme. (Niekedy sa mi stane že ich vyberiem z mraziaku, vložím do mikrovlnky rozmraziť a hneď s nimi pracujem). Necháme stiecť, osušíme papierovým obrúskom. Posypeme z oboch strán rybacím korením. Nešetríme. Pripravíme si zapekaciu nádobu a vymastíme ju maslom.
  2. Na panvici rozpražime maslo a filety z oboch strán opečieme. Opečené preložíme do zapekacej misy, vedľa seba poukladáme. Do výpeku pridáme nakrájané šampióny, kečup, horčicu - prehrejeme, nevaríme. Zmes rozložíme na opečené kúsky ryby.
  3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, vložíme zapekaciu nádobu s rybou, teplotu stíšime na 180 stupňov a cca 20 min. zapekáme. Pred dokončením môžeme posypať syrom - ale nemusíme.