Zapekaná zelenina

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál práve pre svoju výnimočnosť - krásne "špagety", ktoré z nej po uvarení dostaneme.

4
porcie
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v tlakovom hrnci varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, potom vypnem a nechám schladnúť). Tekvicu rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky zhora nadol špagety). Zvyšok tekvice, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.
  2. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme na ružičky rozobratú brokolicu a zakrytú podusíme 5 minút. Nepodlievame.
  3. K brokolici so slaninou pridáme 400 g tekvicových špagiet spolu s na kocky nakrájanými paradajkami a premiešame.
  4. Smotanu premiešame s vajíčkami a strúhaným syrom a zeleninu zalejeme.
  5. Pečieme v rúre dozlatista, asi 35 minút.