Zapekaná zelenina
Zapečená špagetová tekvica s brokolicou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál práve pre svoju výnimočnosť - krásne "špagety", ktoré z nej po uvarení dostaneme.
4 porcie |
40 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v tlakovom hrnci varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, potom vypnem a nechám schladnúť). Tekvicu rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky zhora nadol špagety). Zvyšok tekvice, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.
- Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme na ružičky rozobratú brokolicu a zakrytú podusíme 5 minút. Nepodlievame.
- K brokolici so slaninou pridáme 400 g tekvicových špagiet spolu s na kocky nakrájanými paradajkami a premiešame.
- Smotanu premiešame s vajíčkami a strúhaným syrom a zeleninu zalejeme.
- Pečieme v rúre dozlatista, asi 35 minút.