Zamatová roláda (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Jemná nie tak sladká a určite veľmi známa a obľubená:) Pre dnešok pre mojich gratulantov:))

25-30
porcií
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na piškotu:)
  2. Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky.
  3. Primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou. Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom. Potom vyberieme von, roládu nestáčame kým nam pomaly chladne pripravíme plnky:)
  4. Plnka: Mlieko, žĺtok a múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme roztierateľné maslo a vymiešame.
  5. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej pridáme kakao, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru. Táto roláda nie je vôbec sladka taka akurát.
  6. Mierne vychladnutú roládu vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime. Po vychladnutí ju natrieme najprv bielou potom tmavou plnkou
  7. Zvinieme a uložíme do chladničky
  8. Potom vyberieme a nakrájame uchovávame v chladničke:)