Zamatová roláda (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Jemná nie tak sladká a určite veľmi známa a obľubená:)
Pre dnešok pre mojich gratulantov:))
25-30 porcií |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na piškotu:)
- Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh.
Všľaháme žĺtky.
- Primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou.
Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom.
Potom vyberieme von, roládu nestáčame kým nam pomaly chladne pripravíme plnky:)
- Plnka:
Mlieko, žĺtok a múku uvaríme.
Do vychladnutej kaše pridáme roztierateľné maslo a vymiešame.
- Plnku rozdelíme na dve časti.
Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej pridáme kakao, 5 lyžíc práškového cukru
a 1/2 vanilínového cukru.
Táto roláda nie je vôbec sladka taka akurát.
- Mierne vychladnutú roládu vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier
odstránime.
Po vychladnutí ju natrieme najprv bielou potom tmavou plnkou
- Zvinieme a uložíme do chladničky
- Potom vyberieme a nakrájame uchovávame v chladničke:)