Roláda

Zamatová roláda duo (fotorecept)

Autor receptu: alex37

A zase jeden časovo a finančne nenáročný recept aj pre začiatočníkov, taktiež pre toho, kto nerád pečie, ale sem-tam sa musí obetovať. Roláda je výborná, jednoduchá, bezlepková záležitosť.

30 minút
príprava
20 minút
na 185 °C

Postup

  1. Pripravíme si dve piškóty: 1. kakaová: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme kakao s 1 lyžičkou prášku do pečiva a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, a pečiem na 185 °C cca 10 - 12 minút. Zatiaľ si pripravíme orechové cesto: 2. orechové: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista pridáme 3 lyžice vody a 3 lyžice oleja, pridáme orechy s 1 lyžičkou prášku do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie, taktiež na 185 °C cca 10 - 12 minút. Po vychladnutí otočíme, stiahneme papier a roláda zvnútra vyzerá ako na obr.
  2. Pripravíme si krém: 1 šľahačku s jedným pudingom Crème Olé za studena, 1 mascarpone a cca 5 lyžíc práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom šľaháme na vysokých obrátkach cca 4 - 5 minút, až sa nám vytvorí pevný krém. Na piškótu natrieme jahodový džem, potom 1/2 krému a pokladieme kúskami jahôd z konzervy. Toto isté vykonáme aj orechovému cestu, pekne zvinieme a dáme do chladu. Miesto jahôd môžeme použiť aj iné obľúbené ovocie.
  3. Roládu môžeme posypať práškovým cukrom, u nás však na žiadosť čokoholika poliata čokoládou. Dáme tuhnúť na chvíľočku a môžeme sa do nej pustiť. Jemné cesto, chutný, menej sladký krém v kombinácii s jahodami, nesklame :-)