Žahour s pudingovým koláčom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla pomrvíme medzi prstami drobenkové cesto. Vanilkový prášok rozmiešame v troche mlieka, zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s cukrom, prilejeme rozmiešaný prášok a asi dve minúty povaríme do zhustnutia.
  2. Polovicu cesta vysypeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Hotový teplý puding opatrne rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nie je cesto ružové.
  3. Na prípravu žahouru čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Podávame vždy štvorček koláča preliaty žahourom.