Zabíjačková polievka zo špikových kostí (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Keď bola u nás zabíjačka, robila sa na večeru na koštovku, zabíjačková polievka zo špikových kostí a kapustnica..veľmi netradične sa do polievky nerobili cestoviny ani pečienkové halusky, ale sa podávala s chlebom ponorenýn priamo v polievke...troška zeleninky k nemu...a osobitne na tanieri boli kosti s kúskom chlebíka a čo bolo mäso na kostiach sa obralo a zajedalo s polievkou...

120 minút
príprava

Postup

  1. pripravila som si čerstvé špikové kosti, opláchla vodou...
  2. zelenina očistená, umytá..aj s chilli papričkou pre chuť..
  3. do hrnca dala studenú vodu, pridala kosti a zeleninu...počas varenia som pridala bobkový list, celé čierne korenie, soľ, štipku celej rasce a zbierala z vrchu penu...
  4. uvarenú polievku sme počas zabíjačkovej večere nabrali do veľkej misy, dali k neje uvarenú zeleninu a kosti sme vyložili osobitne na plochú misu aj s chlebíkom...každý si zobral, čo mu chutilo..
  5. možno to nepôsobí chutne,ale je to výborná polievka.. občas sme robili aj pečienkové halušky,ale keď bolo veľa roboty okolo zabíjačky a vyprážania masti,veru nebol čas na cesto..ale vždy sme museli mať napečené lekvárové buchty,alebo pagáčiky...dobrú chuť..