Vysmiate Kurčiatko na soli
Autor receptu: prextid
Kurčiatko je moja srdcovka recepty som vyskúšal všetky možné počas 20 tich rokov, no ale pochopil som že v jednoduchosti je to kurča najlepšie netreba vôbec nič len Kurča a soľ
6 porcií |
5 minút príprava |
60 minút na 230 °C |
Postup
- Kupime si kurča , podľa nálady a koľko máme v peňaženke napr.toto
- Odbalíme a celé kurčiatko posypeme soľou z vrchu, zo spodu a trochu soli dáme aj do vnútra kurčata. Dáme pozor, aby sme to neprehnali so soľou, lebo bude presolené. Len zľahka posypať, trošku sa s ním pomazliť, netreba sa báť, už neuletí. Dáme ho na hliníkovú misku, aby šťava odkvapkávala do misky.
- Vložíme do plynovej rúry, alebo do elektrickej piecky. V elektrickej piecke to pečiem na 230 st po dobu 1hod zhora aj z dola. Nutný je obeh vzduchu a ventilátor v piecke
- Po 60 minútach je kurčiatko vysmiate a môžme sa s chuťou do neho pustiť. Podávame s čím nás napadne.