Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.... majú kaleráb v akcii, tak som kúpil

4-6
porcie
30 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. ... očistený kareláb si nakrájame na tenké plátky cca 0,5 - 1 cm
  3. obvaríme ho v osolenej vode do polozmäknutia cca 3 - 5 minut
  4. potom ho ochladíme v studenej vode a osušíme ho
  5. na každú jednu stranu kalerábu dáme tavený syr
  6. na jednu stranu pridáme plátky šunky a spojíme to z druhou polovičkou - môžete dať hrubšie plátky šunky ,alebo medzi jednotlivé plátky dať taveného syra ako pojiva
  7. Kareláb som nesolil, preto som dal trochu soli do vajíček z mliekom v trojobale
  8. obalené a pripravené na vysmážanie
  9. vysmážal som na bravčovej masti z oboch strán
  10. experimentálne som namiesto masla pridal do zemiakovej kaše tiež bravčovú masť .... chutilo - nezbadal som rozdiel
  11. a máme hotovo .... šunky mohlo byť viac ,alebo mohly byť hrubšie plátky - žena si ktomu dala ešte tatarskú