Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.... majú kaleráb v akcii, tak som kúpil
4-6 porcie |
30 minút príprava |
5-8 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny
- ... očistený kareláb si nakrájame na tenké plátky cca 0,5 - 1 cm
- obvaríme ho v osolenej vode do polozmäknutia cca 3 - 5 minut
- potom ho ochladíme v studenej vode a osušíme ho
- na každú jednu stranu kalerábu dáme tavený syr
- na jednu stranu pridáme plátky šunky a spojíme to z druhou polovičkou - môžete dať hrubšie plátky šunky ,alebo medzi jednotlivé plátky dať taveného syra ako pojiva
- Kareláb som nesolil, preto som dal trochu soli do vajíček z mliekom v trojobale
- obalené a pripravené na vysmážanie
- vysmážal som na bravčovej masti z oboch strán
- experimentálne som namiesto masla pridal do zemiakovej kaše tiež bravčovú masť .... chutilo - nezbadal som rozdiel
- a máme hotovo .... šunky mohlo byť viac ,alebo mohly byť hrubšie plátky - žena si ktomu dala ešte tatarskú