Kuracia pečeň
Vyprážané kuracie pečienky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Kuracie pečienky inak ako dusené...
50 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozmrazené pečienky zbavíme šliach, či čo to tam je a okrem toho dávame pozor, či tam neostala zabudnutá žlč, ktorú treba opatrne odstrániť, aby nevytiekla do pečienok. Boli by potom nejedlé.
- Pripravíme si trojobal - hladká múka, mlieko s rozšľahaným vajíčkom a strúhanku. Pečienky NESOLÍME, hneď ich poobaľujeme v hladkej múke, namočíme v mlieku s vajíčkom a obalíme strúhankou, a poukladáme si to niekde na tácku. Keď máme obalené, zvyšnú múku prisypeme do mlieka s vajcom a osolíme. Vymiešame si takú jemne hustú zmes, do ktorej obalené pečienky znovu namočíme a znova obalíme v strúhanke.
- Obalené pečienky vysmážame na oleji na minimálnom plameni v zakrytej panvici po dobu asi 4 - 5 minút, potom pečienky otočíme a smažíme z druhej strany 3 - 4 minúty. Či je to dobré zistíte potom ako sa zahryznete do prvého kúsku hneď pri vysmážaní.
- Asi po 45 minútach som mal povysmážané... Príloha je podľa mňa lepšia - uvarené zemiaky, ale nakoľko ostali francúzske zemiaky zo včera, tak som zvolil prílohu ryžu, aby to nebol samý zemiak.
- ...a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ