Vyprážané huby s bylinkovou majonézou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme v tečúcej vode.
  2. Drobné klobúčiky šampiňónov alebo klobúky bedle vyprážame nepokrájané, celé. Umyté a osolené huby obalíme v múke, vo vajci, ktoré sme rozšľahali s troškou oleja a v strúhanke.
  3. Obalené hríby vkladáme do horúceho tuku tak, aby plávali. Zo začiatku vyprážame pod pokrievkou, po 5 – 8 minútach bez pokrievky.
  4. Hotové vypražené hríby majú zlatohnedú farbu. Vypražené huby podávame s jogurtovou majonézou ochutenou bylinkami alebo s rôzne upravenými zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.