Vyprážané bravčové paprčky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Toto ma lákalo už veľmi dlho, len som nemala domáci materiál. Minulý týždeň mi priniesla
susedka z domácej
zabíjačky úplne čerstvé, takže som hneď vyskúšala. Mne sa to páči.
3 porcie |
10 minút príprava |
360 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové paprčky som umyla, ale bola treba ešte dokončovacia fáza, lebo som ich ešte musela opáliť na plyne. Vložila som ich spolu aj s kožou do studenej vody a varili sa pomaly na slabšom plameni 4 hodiny.
- Uvarila som ich tak, aby sa celkom nerozpadli, lebo by sa stratil pri vyprážaní tvar. Nechala som ich vychladiť.
- Odstránila som iba dlhé kosti, prsty som nechala kvôli efektu.
- Vykúpala vo vajci.
- Obalila v strúhanke, ak sa vám neudrží strúhanka na koži, treba opakovať obalovanie.
- Vyprážala som na horúcom tuku. Pri vyprážaní koža puká a vystrekuje masť , treba zakryť pokrievkou.
- Vypražené paprčky som uložila na tanier s kuchynským papierom. Vyprážajú sa krátko, vlastne mäso je uvarené, takže iba sa strúhanka upiekla.
- Medzi tým som uvarila prílohu zemiaky a pripravila som zeleninový šalát. Uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.
- Včera som robila aj polotovar - slivky do koláčov. Do každého pohára som dala 1 PL vody a 1 PL cukru a sterilizovala 20 min.
- Medzi veľkými slivkami boli aj také maličké ako čerešne. Urobila som z nich kompót.