Vyprážané bravčové paprčky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Toto ma lákalo už veľmi dlho, len som nemala domáci materiál. Minulý týždeň mi priniesla susedka z domácej zabíjačky úplne čerstvé, takže som hneď vyskúšala. Mne sa to páči.

3
porcie
10 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové paprčky som umyla, ale bola treba ešte dokončovacia fáza, lebo som ich ešte musela opáliť na plyne. Vložila som ich spolu aj s kožou do studenej vody a varili sa pomaly na slabšom plameni 4 hodiny.
  2. Uvarila som ich tak, aby sa celkom nerozpadli, lebo by sa stratil pri vyprážaní tvar. Nechala som ich vychladiť.
  3. Odstránila som iba dlhé kosti, prsty som nechala kvôli efektu.
  4. Vykúpala vo vajci.
  5. Obalila v strúhanke, ak sa vám neudrží strúhanka na koži, treba opakovať obalovanie.
  6. Vyprážala som na horúcom tuku. Pri vyprážaní koža puká a vystrekuje masť , treba zakryť pokrievkou.
  7. Vypražené paprčky som uložila na tanier s kuchynským papierom. Vyprážajú sa krátko, vlastne mäso je uvarené, takže iba sa strúhanka upiekla.
  8. Medzi tým som uvarila prílohu zemiaky a pripravila som zeleninový šalát. Uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.
  9. Včera som robila aj polotovar - slivky do koláčov. Do každého pohára som dala 1 PL vody a 1 PL cukru a sterilizovala 20 min.
  10. Medzi veľkými slivkami boli aj také maličké ako čerešne. Urobila som z nich kompót.