Vyprážaná vianočka
Vyprážaná vianočka s mätovým dipom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup- Vianočku nakrájame na tenšie
plátky s hrúbkou asi pol centimetra.
Medzi dva plátky vianočky poukladáme
nadrobno nakrájanú čokoládu.
Do nádoby rozbijeme vajcia, pridáme mlieko,
cukor, škoricu a dôkladne rozšľaháme.
- Panvicu rozohrejeme na miernom
ohni, na nej necháme rozpustiť maslo
a pridáme olej. Naplnené kúsky vianočky
namočíme do rozšľahaných
vajec a opečieme na panvici; z každej
strany asi jeden a pol minúty.
- Do misky vyklopíme kyslú smotanu,
pridáme med, kôru z pomaranča
a najemno nakrájané lístky mäty.
Pri podávaní vianočku pokvapkáme
dipom.
|