Vyprážaná plnená cuketa
Vyprážaná cuketa so šunkou a syrom
Autor receptu: kimlo
Je tu sezóna cukety, tak som vyskúšal jednoduchý recept na akoby cuketový Cordon Bleu, možno niekoho bude inšpirovať.* Ja
som bol veľmi spokojný, chutí ako za tepla tak aj za studena.
Postup
- Neolúpanú cuketu nakrájame širšou škrabkou alebo ostrým nožom na 1-2 mm hrubé plátky – filety. Nesolíme, slaná je šunka, syr, aj vajce na obaľovanie.
- Tak isto nakrájame aj šunku a syr na približne rovnako široké diely.
- Na plátok cukety položíme šunku a plátok syra.
- Preložíme...
- ...a obalíme v klasickom trojobale, najprv v múke, potom vo vajci rozšľahaným s trochou mlieka a soli, a nakoniec v strúhanke.
- Vyprážame v rozohriatom oleji do zlatista.
- Ešte teplé uložíme na plech so servítkou, aby vsiakol zvyšky oleja.
- Výborné je to len tak samotné, a dokonca aj za studena ako chuťovka.
- Podávame so zemiakmi a zeleninou, prípadne tatárskou omáčkou.