Vyprážaná brokolica a karfiol (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Vyprážanú brokolicu robievam, keď vyprážam aj karfiol, najprv to nikto doma nechcel, ale teraz si veru pridajú do taniera aj brokolicu. Ja osobne mám radšej vyprážanú brokolicu,ako karfiol, a je zdravšia.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na varenie. Kúpila som aj karfiol na vypraženie, aby bolo viacej a aby bolo aj na večeru.
- Brokolicu a aj karfiol treba rozobrať na ružičky a v osolenej vode nechat variť pár minút. Aby boli chrumkavé a nerozvarené.
- Potom brokolicu a aj karfiol obalíme v trojobale.
- Na panvici si rozpálime olej, do ktorého potom postupne kladieme obalené kúsky a vypražíme.
- K vyprážanej brokolici a karfiolu sa hodí zemiaková kaša,ktorú uvaríme. Do zemiakov pridáme sol a rascu. Keď sú zemiaky uvarené, popučíme ich a pridáme maslo a mlieko, a urobíme kašu.
- Kedže som vyprážala aj karfiol, je pripravený na konzumáciu, ako alternatíva. Prajem dobrú chuť. Jedlo podávam s tatarskou omáčkou.