Vynikajúci grécky chlieb (fotorecept)

Autor receptu: lenkapav

Uz asi rok je u nas otvorena grecka restauracia. Spociatku sme ani nemali chut do nej vojst. Ale teraz sa z nas stali jej verni zakaznici. Greci si nas ziskali svojou radostou zo zivota, vybornym jedlom a svojou pohostinnostou. Ku kazdej objednavke nam donesu na stol ich vyborny biely chlieb. Ak je kosik prazdny, vymenia ho za plny. A ten nas kosik je prazdy vzdy velmi rychlo... Preto som vyskusala upiect tento chlieb sama doma. Pozrite sa, ako sa vydaril. Chuti vnikajuco.

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vsetky suroviny vymiesime na hladke cesto. Podla potreby pridame vodu alebo muku - ja som nemusela.
  2. Nechame priblizne 45min. kysnut.
  3. Cesto vyberieme z misky, vypracujeme 2 chlebove bochniky.
  4. Dame vyhriat ruru na 180°C a pokym sa vyhreje, nechame chleby kysnut na plechu.
  5. Nakysnute chleby vlozime do rury dame na 35 minut piect, pokym nemaju peknu farbu :-) Dobru chut.