Vynikajúce nadýchané lievance

Autor receptu: nelly2511

Lievance som už robila viackrát, no ani raz neboli také jednoduché na prípravu a také chutné. Manžel toto jedlo veľmi neobľubuje, no túto porciu, ktorú vidíte na forte zjedol úplne celú a ešte pýtal aj " dupľu" :)

25
porcií
45 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z trošky mlieka, cukru a droždia urobíme kvások( ja si ho nechám cca 15 minút riadne napučať v rýchlokyske), potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť a na toške oleja robíme lievance, ktoré plníme a zdobíme podľa chuti Ja som na plnenie použila zmes amaretto, vriaca voda a jahodový džem.. tieto tri suroviny som zmiešala v pomere, aby mi vznikla redšia hmota podobná toppingu a previedla varom. natrela som medzi každý lievanec, taktiež na vrch, zastriekala šľahačkou a posypala grankom :) sú famózne