Vynikajúce nadýchané lievance
Autor receptu: nelly2511
Lievance som už robila viackrát, no ani raz neboli také jednoduché na prípravu a také chutné. Manžel toto jedlo veľmi neobľubuje, no túto porciu, ktorú vidíte na forte zjedol úplne celú a ešte pýtal aj " dupľu" :)
25 porcií |
45 minút príprava |
1-2 minút tepelná úprava |
Postup
- Z trošky mlieka, cukru a droždia urobíme kvások( ja si ho nechám cca 15 minút riadne napučať v rýchlokyske), potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť a na toške oleja robíme lievance, ktoré plníme a zdobíme podľa chuti
Ja som na plnenie použila zmes amaretto, vriaca voda a jahodový džem.. tieto tri suroviny som zmiešala v pomere, aby mi vznikla redšia hmota podobná toppingu a previedla varom. natrela som medzi každý lievanec, taktiež na vrch, zastriekala šľahačkou a posypala grankom :) sú famózne