Výletná zmes (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Vhodné pre všetky ročné obdobia.Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej,ľahkej energie pre výletníkov,ktorý často potrebujú zobnúť niečo za pochodu.Zmes možeme obmieňať podľa vlastnej fantázie a dostupnosti prísad.Namiesto kešu môžeme použiť vlašské orechy,arašidy,namiesto hrozienok akékoľvek sušené ovocie ako slivky,figy,datle,marhule,banány..Vhodná desiata,olovrant aj pre deti.Recept je z ajurvédckej liečitelskej kuchárky.Skladujeme v dobre uzatvoriteľnej sklenenej nádobe.Moja nádobka mala 1l.
1l porcia |
5 minút príprava |
5 minút na 150 °C |
Postup
- Dôkladne premiešame všetky prísady okrem hrozienok,ktoré si odložíme bokom.
- Zmes rozložíme v tenkej vrstve na plech a pomaly pečieme v mierne vyhriatej rúre.Vyberieme z rúry,necháme vychladnúť.Plech vytiahneme z rúry ihneď,ako začne hnednúť kokos,treba to ustriehnúť,lebo môže zhorieť.Primiešame hrozienka.
- Ja milujem vlašáky,tak som si spravila v kombinácii s mandlami.
- Pre detičky aj dobrá svačinka do školy.