Výborný perník (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Tento perníček je u nás pravidelne kedže sa ho priatel nevie dojesť. Môžem len vrelo
odporúčať. Úspech zaručený
:-)
25 porcií |
15 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny.
- Vajcia vymiešam s práškovým cukrom. Múku, kypr. prášok, perníkový kypr. prášok, kakao, škoricu a sódu bikarbónu zmiešam dokopy.
- Postupne k vajičkam vymiešaným s cukrom primiešam múkovú zmes, olej, mlieko a nakoniec keď mám všetko vymiešané pridám 2 lyžice lekváru. Ja mám najradšej jahodový ale každý podľa svojej chuti.
- Pripravenú zmes vylejem na plech vystlaný s papierom na pečenie. Pečiem pri teplote 180 stupňov C 25-30 minút. Záleží od rúry, ja pečiem odhadom, prípadne vyskúšam popichať špajdlou či je už hotový.
- Hotovú piškótu nechám vychladnúť. Potriem lekvárom, v mojom prípade jahodovým.
- Na záver si pripravím čokoládovú polevu. Zvykla som používať čokoládu z Rakúska ale nie vždy sa k nej dostanem tak ako rovnocennú náhradu som objavila čokoládu na varenie v Lidli. Čokoládu rozpustím vo vodnom kúpeli alebo na panvici s maslom, každý podla toho či má rád čokoládu redšiu alebo hustejšiu. Hotovú čokoládu natriem na lekvár a nechám stuhnúť. Nakrájam na kocky a podávam najlepšie s pohárom mliečka. Dobrú chuť.