Jablkový zákusok

Výborný a veľmi rýchly jablkový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Keď Vám príde na chuť niečo sladké a máte po ruke tieto suroviny, tak určite vyskúšajte tento rýchly a výborný zákusok.

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny - ja som robila korpus bezlepkový a chýba tu jablkový džús.
  2. Celé vajcia dobre vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s PDP a kakaom. Túto zmes cez sitko preosievame do vyšľahaných vajec, aby sme nemali hrčky. Dáme do formy, do ktorej na spodok som dala papier na pečenie.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút. Ale vyskúšajte si podľa seba, každá akú máte rúru. Ja vždy špajdľou pichnem do stredu, či je korpus upečený. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť, vyberieme z formy, dáme dole papier na pečenie a korpus dáme znovu do formy. Jablká si obielime a nakrájame na kocky. Do nádoby, v ktorej budeme jablká dusiť, dáme kryštálový cukor a 150 ml jablkového džúsu. Ale na foto mám pripravené celých 800 ml džúsu.
  5. Ako som písala vyššie, jablká len trochu podusíme. Do 650 ml džúsu vysypeme želatínu, dobre premiešame a vylejeme na jablká. Necháme 1 minútu dusiť. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na korpus. Tu už želatína tuhne.
  6. Pokiaľ nám želatína stuhne, pripravíme si mascarpone, do ktorého primiešame 50 g práškového cukru. Keď máme dobre rozmiešané, pridáme 200 g kyslej smotany, znovu dobre premiešame a nalejeme na stuhnutú želatínu. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.
  7. No a tu už je zákusok na tácke.
  8. Odkrojený zákusok.
  9. No a už mám aj kávičku a idem na to. Odporúčam, naozaj je hotový rýchlo a je výborný.