Výborné gaštanové rezy
Autor receptu: gittka
máme radi gaštany a po mnohých obmenách vznikol tento recept
25 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- vajcia vyšlaháme s cukrom,pridáme olej,múku,pdp a kakao.vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- zo zlatého klasu a mlieka uvaríme puding a dáme ho vychladit.
heru vymiešame s cukrom,pridáme puding a gaštanové pyré.dodre premiešame a natrieme
na koláč.
- do hrnca dáme cukor,ktorý skaramelizujeme a zalejeme mliekom.miešame,kým sa karamel nerozpustí.dobre vychladíme,prisypeme práškové šlahačky a vyšlaháme do tuha.natrieme na plnku a ozdobíme čokoládovými hoblinami.
- ja si karamelové mlieko uvarím den do predu,aby bolo dobre vychladené.