Výborné gaštanové rezy

Autor receptu: gittka

máme radi gaštany a po mnohých obmenách vznikol tento recept

25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. vajcia vyšlaháme s cukrom,pridáme olej,múku,pdp a kakao.vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  2. zo zlatého klasu a mlieka uvaríme puding a dáme ho vychladit. heru vymiešame s cukrom,pridáme puding a gaštanové pyré.dodre premiešame a natrieme na koláč.
  3. do hrnca dáme cukor,ktorý skaramelizujeme a zalejeme mliekom.miešame,kým sa karamel nerozpustí.dobre vychladíme,prisypeme práškové šlahačky a vyšlaháme do tuha.natrieme na plnku a ozdobíme čokoládovými hoblinami.
  4. ja si karamelové mlieko uvarím den do predu,aby bolo dobre vychladené.