Výborná pudingová žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: jack
Zvýšil sa vám po sviatkoch biely
koláč alebo vianočka? Mám pre
vás dobrý tip na rýchlu
chuťovku, alebo pre niekoho aj
obed.
6 porcií |
60 minút príprava |
25-30 minút na 150 °C |
Postup
- Vianočku (biely koláč) narežeme na tenšie plátky.
- Plech si vymastíme olejom, vysypeme strúhankou. Mlieko si trošku ohrejeme, pridáme cukor, 2 celé vajcia a 2 bielky (potrebujeme menší plech).
- Vianočku mierne namočíme do mlieka a postupne ukladáme na plech.
- Uvaríme si jahodový puding a vylejeme na vianočku.
- Opäť naukladáme namočenú vianočku. Potom na to dáme tvarohovú plnku.
- Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so žĺtkami, vanilkou, postr. citr. kôrou, vanilkovým pudingovým práškom a jogurtom. Takto pripravenú zmes rozotrieme na vianočku.
- Jablká očistíme, pokrájame na štvrťky, pridáme klinčeky, cukor, vodu a podusíme do polomäkka. (Kto má zavárané ovocie môže dať také a môžme pomiešať jablká a marhule.)
- Keď máme kompót uvarený, pokrájame na menšie kúsky a uložíme na plnku. Na vrch znova poukladáme vianočku namočenú v mlieku.
- Polejeme maslom a pečieme. Hotovú polejeme šťavou z kompótu.