Výborná polievka z mungo fazule (fotorecept)

Autor receptu: 27janka

Mám rada tradičné jedlá, ale veľmi rada skúšam i nové chute a recepty. Tentokrát, prišla na rad mungo fazuľka. Kupovala som ju už dávnejšie, a cez víkend na mňa vyskočila zo skrinky. Čítala som, že je veľmi zdravá, obsahuje veľa železa, mangánu, horčíka, vitamínov sk.B a bielkovín. Tak som hneď v pondelok vyskúšala jednoduchú pikantnú polievku a chutila naozaj výborne. Nabudúce určite vyskúšam nejaký fajnový prívarok. Je veľmi vhodná aj na klíčenie a do šalátov.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mungo fazuľu som večer prepláchla a namočila na noc do studenej vody. Pred varením som pripravila všetky potrebné suroviny a ideme na to, vyskúšať niečo nové.
  2. Do hrnca dáme 2 polievkové lyžice masla, nakrájané cibuľky, cherry paradajky, 1 čajovú lyžičku rasce a krátko opečieme, pridáme čili papričku, 1 kávovú lyžičku kurkumy poriadne premiešame.
  3. K orestovanej cibuľke a paradajkám pridáme mungo fazuľu, zalejeme vodou a varíme, kým nie je mungo mäkké. Ja som ju varila 40 minút, potom som pridala 4 polievkové lyžice pasírovaných rajčín, osolila himalájskou soľou .
  4. Do hodiny bola na stole. Pred podávaním som polievku ozdobila vňaťou koriandra a môžem si pochutiť na výbornej polievke, ktorá sa vydarila, navyše je zdravá a jednoduchá na prípravu.