Voňavé jabĺčka vo vlastnej šťave

Autor receptu: redakcia

25 minút
príprava
15 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Lyžicu citrasu rozmiešame vo vode. Ak chceme jablká biele, tak ich ošúpeme a vyberieme jadrovník, ak jemné sfarbenie jabĺk podľa šupy neprekáža, nešúpeme ich. Potom jablká nakrájame na mesiačiky a vložíme do nálevu, v ktorom ich len poumývame a scedíme.
  2. Nakrájané a scedené jablká ukladáme do pohárov až po vrch a do každého pohára pridáme dva klinčeky a kúsok celej škorice podľa toho, kto má ako rád jej chuť a vôňu.
  3. Poháre pred uzatvorením utrieme suchou a čistou utierkou a zatvoríme ich viečkami. Podľa tvrdosti jabĺk sterilizujeme 15–20 minút pri teplote 90 °C.