Voňavé jabĺčka vo vlastnej šťave
Autor receptu: redakcia
25 minút príprava |
15 minút na 90 °C |
Postup- Lyžicu citrasu rozmiešame vo vode. Ak chceme jablká biele, tak ich ošúpeme a vyberieme jadrovník, ak jemné sfarbenie jabĺk podľa šupy neprekáža, nešúpeme ich. Potom jablká nakrájame na mesiačiky a vložíme do nálevu, v ktorom ich len poumývame a scedíme.
- Nakrájané a scedené jablká ukladáme do pohárov až po vrch a do každého pohára pridáme dva klinčeky a kúsok celej škorice podľa toho, kto má ako rád jej chuť a vôňu.
- Poháre pred uzatvorením utrieme suchou a čistou utierkou a zatvoríme ich viečkami. Podľa tvrdosti jabĺk sterilizujeme 15–20 minút pri teplote 90 °C.
|