Vláčný hrnčekový perníček

Autor receptu: tina133

Recept pochádza z časopisu, upravila som si ho však na zravšiu variantu so špaldovou múkou

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 180 stupnov a hlbčí plech vyložíme pečiacim papierom. V miske si zmiešame obe druhy múky, krupicový ( alebo trstinový cukor), v časopise píše že možno nahradit aj medom, kypriaci prášok, perníkové korenie a kakao. Potom pridajte mlieko, vajcia, a nakoniec maslo alebo olej. Rozmiešajte a cesto nalejte na plech. Perník pečte 20 minút, ale špajlou sa presvedčte že je hotový. Nechte vychladnút na plechu, potrite džemom ( najlepší je nejaký pikantný - višňový, malinový). Ja som ho nakoniec posypala kokosom.
  2. či už zvolite variantu so špaldovou múkou alebo bez, s krupicovým bielym alebo trstinovým cukrom či medom vždy to bude výborné:)))))))
  3. Prajem dobrý chuť!