Višňové potešenie (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Upiekla som pre mňa nové rezy, ktoré ma zaujali svojou zvláštnosťou prípravy.Možno sa aj vám budú páčiť...

10
porcií
45 minút
príprava
20 a 2x10 minút
na 170 a 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Začala som najprv piecť piškotové cesto, lebo to sa potrebuje dlhšie chladiť..4 bielky a 100 g cukru som vymiešala so peny..
  2. Pridala som postupne po jednom za stáleho šlahania aj žltky..potom som pridala 100 g. polohrubej múky, ale opatrne som po častiach zamiešavala..
  3. Menší plech...22X33 som vymazala olejom a vysypala múkou,cesto som vyliala na pekáč.Trúbu so m rozohriala na 170 st. a piškota sa piekla 20 min..upečenú piškotu som nechala vychladiť.
  4. Vychladenú piškotu som pokrájala na malé kocočky...
  5. Pripravila som si druhé cesto..zo všetkých surovín som zmiesila cesto..pridala som iba necelé pol deci mlieka,,,proste toľko, aby sa dalo cesto lahko zmiesiť..rozdelila som ho na 2 časti..
  6. Obidva cestá som vyvaľkala ..mali by sa piecť na chrbte plechu, ale ja som ich dala na pečiaci papier a upiekla v nízkom pekáči..Cesto sa pieklo na 160 st. iba 10 min. treba dávať pozor aby nezhorelo.
  7. Upečené cestá som nechala chladiť. Zatial som si pripravila krém..
  8. Z dvoch pudingových práškov, ktoré sa pripravujú bez mlieka, som uvarila hustý puding.Pudingové prášky sú na 300 ml vody. Nechala som vychladiť a zatial som si vymiešala 200 g.práškového cukru s 250 g. domáceho masla do peny.Maslovú hmotu a vychladnutý puding som spolu vymiešala s pridaním 0,5 dl rumu..ak sa zdá, že je stále krém hustý, treba pridať ešte rum, alebo koňak...potom som do krému pridala najprv višne, premiešala som všetko a na záver som primiešavala po častiach pokrájané piškotové kocky..treba veľmi opatrne primiešavať, aby sa kocky nepolámali moc.
  9. Plnku som rozložila po celej ploche koláča a položila na to vrchnú časť.Nepritláčala som, len tak som ju uložila. Koláč som nechala v chlade do druhého dňa.Na druhý deň som pokrájala na rezy.Zodpovedne môžem povedať, že je to výnimočný zákusok.Ešte môžem dať jednu dobrú radu: ak by som tento zákusok piekla opäť, určite by som vrchnú časť pred poliatím čoko polevou, pokvapkala buď koňakom, alebo nejakým likérom, ľahšie by sa dal pokrájať, aj krajšie..na vrch som urobila čoko polevu z 150 g. horkej čokolády a 50 g. masla..ak ho vyskúšate, prejem vám dobrú chuť...