Višňová torta

Višňová torta s nevšedným krémom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Korpus neobsahuje múku. Torta chutí vynikajúco a upečie ju aj začiatočník.

Suroviny

Postup

  1. Okrúhlu formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Papier riadne vymastím tukom, hlavne dno. Posypem ho cukrom. Mrazené višne rozsypem rovnomerne na papier do formy a posypem ich mletými orechmi. Dávam do vyhriatej rúry na 200 stupňov na čas, kým si pripravím cesto 10-15 minút.
  2. Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam roztopenú Heru, biely jogurt, mletý kokos, kakaový prášok, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám jemne zomleté vločky s práškom do pečiva.
  3. Hotové cesto vylejem a rozotriem na višne vo forme vybratej z rúry a zarovnám. Pečiem v rúre na 180 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
  4. Upečený koláč nechám chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby višne boli navrchu. Nechám riadne vychladnúť.
  5. Na višne rozotriem krém, ktorý som spravila postupným vyšľahaním syra Karička, mascarpone, cukrov a nakoniec všetko šľahám s bielym jogurtom. Odložím do chladničky na celú noc.
  6. Zdobenie koláča je z hoblín tmavej čokolády a kvetov, ktoré aj napriek tomu, že sú jedlé, nekonzumujeme. Slúžili iba na fotenie.