Višňová štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: petulda
Recept na višňovo-makovú alebo višňovo-orechovú štrúdľu. Zdedený po babičke a tak je
jasné, že je najlepší na svete :)
Postup
- Pomelieme si mak aj orechy.
- To isté zopakujeme aj pri piškótoch.
- Lískové cesto si rozdelíme na 2 polovice.
Prvú polovičku cesta si rozvaľkáme na pomúčenej doske.
- Na cesto si rozložíme polovicu višňového kompótu.
V prípade makovej štrúdle višne posypeme makom.
- Ďalej posypeme polovicou piškótovej drte, prípadne aj strúhankou, 1 vanilkovým a cca polovicou množstva práškového cukru.
- Cesto zrolujeme a opatrne premiestnime na plech s papierom na pečenie.
Druhú polovicu cesta opäť rozvaľkáme, rozložíme naň druhú polovicu kompótu a zasypeme mletými orechami.
- Opäť posypeme strúhankou, piškótami, vanilkovým aj práškovým cukrom, zrolujeme a premiestnime na plech.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Obe štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme pekne dohneda :)
Po upečení necháme trošku vychladnúť.
Servírujeme nakrájanú na hrubšie kúsky, posypanú práškovým cukrom :)
Dobrú chuť!