Višňová štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: petulda

Recept na višňovo-makovú alebo višňovo-orechovú štrúdľu. Zdedený po babičke a tak je jasné, že je najlepší na svete :)

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomelieme si mak aj orechy.
  2. To isté zopakujeme aj pri piškótoch.
  3. Lískové cesto si rozdelíme na 2 polovice. Prvú polovičku cesta si rozvaľkáme na pomúčenej doske.
  4. Na cesto si rozložíme polovicu višňového kompótu. V prípade makovej štrúdle višne posypeme makom.
  5. Ďalej posypeme polovicou piškótovej drte, prípadne aj strúhankou, 1 vanilkovým a cca polovicou množstva práškového cukru.
  6. Cesto zrolujeme a opatrne premiestnime na plech s papierom na pečenie. Druhú polovicu cesta opäť rozvaľkáme, rozložíme naň druhú polovicu kompótu a zasypeme mletými orechami.
  7. Opäť posypeme strúhankou, piškótami, vanilkovým aj práškovým cukrom, zrolujeme a premiestnime na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  8. Obe štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pekne dohneda :) Po upečení necháme trošku vychladnúť. Servírujeme nakrájanú na hrubšie kúsky, posypanú práškovým cukrom :) Dobrú chuť!