Viedenské zákusky
Autor receptu: 1ariana
Mám rozmaznanú rodinu. Jeden má rád makové, iný ani do úst, druhý orechové, pudingové, tvarohové... a nie a nie sa trafiť do chuti všetkých. Tak som sa rozhodla pre tento zákusok. Som majiteľkou viacerých kníh Recepty zo života a tento recept je zo sedmičky: Sladké jedlá, múčniky a iné dezerty.
32 porcií |
85 minút príprava |
10-15 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame,
- pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom.
- Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom hlbšom plechu a upečieme.
Ospravedlňujem sa, zabudla som odfotiť rozotreté cesto na plechu.
- Kým sa nám pečie korpus môžeme si uvariť krém.
Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov Zlatý klas a cukru.
- Upečený korpus sa mi trocha pripiekol, lebo sa práve manžel vrátil so synom z pohotovosti a ja som bola zvedavá, ako pochodili.
Ale nebolo to také zlé, ako to vyzerá.
- Teplý krém nalejeme na vychladnuté cesto a znova dáme do chladu.
- Potom naň natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačmi.
- Piškóty postupne namáčame v džúse s rumom (ja som rum nedala, keďže syn prišiel z pohotovosti s antibiotikami,... ale ani nechýbal) a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch pofŕkame roztopenou čokoládou.
- Rezy krájame pomedzi piškóty.
- Konečne som po dlhej dobe utrafila zákusok pre každého člena mojej rodiny. Zjedol sa do posledného kúska. Náš labrador Rexo si veru tento krát nemal na čom pochutiť. :o)