Viedenské zákusky

Autor receptu: 1ariana

Mám rozmaznanú rodinu. Jeden má rád makové, iný ani do úst, druhý orechové, pudingové, tvarohové... a nie a nie sa trafiť do chuti všetkých. Tak som sa rozhodla pre tento zákusok. Som majiteľkou viacerých kníh Recepty zo života a tento recept je zo sedmičky: Sladké jedlá, múčniky a iné dezerty.

32
porcií
85 minút
príprava
10-15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame,
  3. pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom.
  4. Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom hlbšom plechu a upečieme. Ospravedlňujem sa, zabudla som odfotiť rozotreté cesto na plechu.
  5. Kým sa nám pečie korpus môžeme si uvariť krém. Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov Zlatý klas a cukru.
  6. Upečený korpus sa mi trocha pripiekol, lebo sa práve manžel vrátil so synom z pohotovosti a ja som bola zvedavá, ako pochodili. Ale nebolo to také zlé, ako to vyzerá.
  7. Teplý krém nalejeme na vychladnuté cesto a znova dáme do chladu.
  8. Potom naň natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačmi.
  9. Piškóty postupne namáčame v džúse s rumom (ja som rum nedala, keďže syn prišiel z pohotovosti s antibiotikami,... ale ani nechýbal) a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch pofŕkame roztopenou čokoládou.
  10. Rezy krájame pomedzi piškóty.
  11. Konečne som po dlhej dobe utrafila zákusok pre každého člena mojej rodiny. Zjedol sa do posledného kúska. Náš labrador Rexo si veru tento krát nemal na čom pochutiť. :o)