Viedenská knedľa (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

recept je ,,potiahnutý,, od JERICA ... , tieto knedle sú chutnejšie a vraj dietnejšie , preto sme ich dnes robili k ,,slovenskému trojboju,, krkovička , kapusta a knedle

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. staršie rožky si nakrájame na kostičky .... asi 1 x 1 cm
  3. do mysy si nalejeme 2 dcl oleja , 2 dcl mlieka , 2 dcl hrubej múky
  4. pridáme 4 vajíčka , nasekanú petržlenovú vnať , soľ a premiešame
  5. do zmesy prisypeme pokrájané rožky a premiešame
  6. zmes odoberieme a vložíme do mickroténového sáčika ,vytvarujeme menšie knedle , sáčiky uzavrieme
  7. knedle necháme 30 minut odležať a potom ich vložíme do vriacej vody , pochvilke som urobil špaidlou zopár dierok do sáčika
  8. knedlu po 15 minutách varenia obrátime a varíme ďalších 15 minut , hotovú potrieme olejon ..... krájať sa dá aj cvernou .... vraj sú tieto knedle chutnejší na druhý deň - uvidíme zajtra
  9. DOBRÚ CHUŤ