Viedenská knedľa (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
recept je ,,potiahnutý,, od JERICA ... , tieto knedle sú chutnejšie a vraj dietnejšie , preto sme ich dnes robili k ,,slovenskému trojboju,, krkovička , kapusta a knedle
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny
- staršie rožky si nakrájame na kostičky .... asi 1 x 1 cm
- do mysy si nalejeme 2 dcl oleja , 2 dcl mlieka , 2 dcl hrubej múky
- pridáme 4 vajíčka , nasekanú petržlenovú vnať , soľ a premiešame
- do zmesy prisypeme pokrájané rožky a premiešame
- zmes odoberieme a vložíme do mickroténového sáčika ,vytvarujeme menšie knedle , sáčiky uzavrieme
- knedle necháme 30 minut odležať a potom ich vložíme do vriacej vody , pochvilke som urobil špaidlou zopár dierok do sáčika
- knedlu po 15 minutách varenia obrátime a varíme ďalších 15 minut , hotovú potrieme olejon ..... krájať sa dá aj cvernou
.... vraj sú tieto knedle chutnejší na druhý deň - uvidíme zajtra
- DOBRÚ CHUŤ