Vianočný punč od Adiny

Autor receptu: adina1

Je predvianočný čas, ktorý má svoju čarovnú atmosféru.... Milujem ho práve pre túto pominuteľnosť trblietavých okamihov...kedy ľudia majú k sebe bližšie ... kedy priateľské stretnutia voňajú škoricou... kedy rodinné posedenia sú úprimnejšie... jednoducho povedané keď je čas "punčovania".Nemám v láske neosobné stánky na vianočných trhoch, omnoho viac si vychutnávam komorné stretnutia v spoločnosti ľudí, ktorí sú môjmu srdcu blízky... a práve pre nich s radosťou pripravujem tento VIANOČNÝ PUNČ

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. PUNČ PRE DETI :
    Kryštálový cukor si upálime na karamel /pozor aby nám nezhorel - pokazilo by to celkovú chuť punču/ ! Do roztopeného cukru pridáme dva vopred vyumývané a na malé kúsky nakrájané pomaranče, z ktorých najskôr do karamelu vytlačíme šťavu + za hrsť sušených hrozienok. Zmes zalejeme čajom /alebo horúcou vodou a pridáme čajové vrecúška/, nasypeme zmes korenín na punč alebo na varené víno, jablkový /alebo pomarančový/ džús a privedieme do varu. Precedíme cez sitko do pripravených šálok a podávame deťom /alebo šoférom/ :-) s nakrájanými kúskami pomarančov a hrozienkami.
  2. PUNČ PRE SLABŠIE NÁTURY :
    Do hotového detského punču pridáme podľa chuti a uváženia biele víno /odporúčam pomer min. 2 : 1/ a krátko necháme prejsť varom. Servírujeme rovnako s ovocím ako punč pre deti....
  3. PUNČ PRE OSTRIEĽANÝCH :
    Prípravou sa ničím neodlišuje od prvých dvoch verzií, ale výsledný efekt je o poznanie "impozantnejší".... Množstvo pridaného UMU ponechávam výhradne na Vašom vedomí a svedomí .... v zásade by ste však mali zvážiť predovšetkým čas, kedy tento produkt budete konzumovať, aby sa Vám náhodou nestalo, že zabudnete ozdobiť vianočný stomček....

    Prajem všetkým Varecháčom krásne Vianoce prežité v kruhu rodiny a priateľov s pohárom dobrého punču od Adiny a v Novom roku 2015 veľa dobrých receptov a kuchárskych inšpirácií...