Vianočné sucháre (fotorecept)
Autor receptu: katkaszaboova
Moje obľúbené vianočné chrumkanie :-)
20 minút príprava |
40+35 minút na 180,120 °C |
Postup
- Múku a cukor preosejeme - zvlášť. Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme do tuha - trvá to dlhšie, ale sneh musí byť úplne tuhý. Potom pridáme múku a varechou premiešame. Do tohto cesta primiešame celé orechy a mandle.
Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca. 40 minút. Ešte horúce cesto aj s formou zabalíme do alobalu do druhého dňa.
- Až tu som začala fotiť, prepáčte! Takže... cesto vyklopíme na dosku a krájame tenké plátky (ide to ľahko, orechy a mandle zmäkli) ,....
- ....ktoré potom rozložíme na plech (ja som ho vyložila alobalom, nemusí byť) a sušíme v rúre na 120 C cca. 35 minút (alebo kým úplne stvrdnú).
- Môžeme skladovať aj dlhšiu dobu v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!