Vianočné poleno s gaštanovým krémom

Autor receptu: 3sandra3

Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo. Moje vianočné poleno bolo v tvare rolády.

30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a soľ. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh. Dáme upiecť a po upečení zvinieme do rolády.
  2. Gaštanový krém: pyré vymiešame s mascarpone, pridáme cukor a rum.
  3. Rozvinieme roládu a plát natrieme gašt.krémom. Znovu zvinieme.
  4. Čokoládový krém: maslo s cukrom vymiešame do peny. pridáme kakao a roztopenú čokoládu /čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli/. Vymiešame na hladký krém. Celú roládu potrieme týmto krémom a nožom alebo vidličkou urobíme zárezy napodobňujúce kôru stromu. Necháme stuhnúť.