Vianočné orieškové rožky a oriešky (fotorecept)

Autor receptu: sweetlaab

Vlašské orechy obsahujú asi 83% tuku zloženého prevažne z polynenasýtených mastných kyselín, ktoré sú účinné pri znižovaní rizika srdcového ochorenia. Aminokyselina L-arginín v orechoch má výhody pre vaskulárne ochorenia. Vlašské orechy obsahujú tiež vysoké množstvo mangánu ktorý je účinný pre antioxidačný systém tela. Vlašské orechy sa používajú aj pre prípravu tradičných chutných koláčov. Našla som recept na vianočné pečivo, v ktorom som znížila množstvo cukru, a uvítam naň Vaše komentáre.

70
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Postup

  1. Múku a cukor preosieme, pridáme sódu bikarbónu, mleté orechy a pokrájané maslo. Vypracujeme cesto.
  2. Cesto po kúskoch zatláčame do formičky na oriešok a rožteky.
  3. Pečieme 15 minút v predhriatej rúre na 150 stupňov C, cesto sa pri tejto teplote nafúkne a vnútri ostane duté.
  4. Po vychladnutí vyklopíme pečivo z formičky a ozdobíme roztopenou čokoládovou polevou priamo zo sáčku od Dr. Oetker. Viac na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/ 2014/12/christmas-rolls-and-walnuts-vianocne.html