Vianočné opekance s makom a medom

Autor receptu: izabella929

Tredičné Vianočné jedlo, ktoré sa robí v každej rodine.Niekto kupuje hotové , ale u nás sa pečú domáce..

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku si rozdrobím droždie, pridám lyžičku cukru a nechám kvások vykysnúť na teplom mieste.Múku preosejem, pridám štipku soli , vajce a vykysnutý kvások. Vypracujem polotuhé cesto, ktoré na záver miesenia, posypem hladkou múkou a nechám na teplom mieste vykysnúť.
  2. Z vykysnutého cesta urobím dlhé opekance, ktoré potriem vajcom a nechám ešte podkysnúť..
  3. Hotové opekance pokrájam na malé kúsky, zalejem ich horúcim mliekom, aby zmäkli, posypem makom zmiešaným s cukrom a polejem roztopeným medom. Dobrú chuť.